Eco-movement is de data provider voor alle oplaadpalen in de Benelux. Onze data wordt onder andere gebruikt in de volgende app's:
NewMotion App | Smoov app | Nuon App | Plugsurfing App | Social Charging App | Meer partners...

Developers

Read this page in English

API

De oplaadpalen API maakt het mogelijk locatie en beschikbaarheidgegevens van oplaadpalen voor elektrische auto’s te gebruiken in uw eigen omgeving. Het is mogelijk deze gegevens voor eigen gebruik aan te wenden of om deze te (her)publiceren in welke vorm dan ook.

Developer key

Om de oplaadpalen API aan te kunnen spreken heeft u een developer key nodig. Deze kunt u hier aanvragen. Wij zullen hierna contact met u opnemen voor het afsluiten van een overeenkomst. Hierna ontvangt u een developer key die u als parameter aan de API-calls moet meegeven.

Regels voor het gebruik van de developer key

  1. Voor het gebruik van de oplaadpalen API worden maandelijkse kosten in rekening gebracht, de hoogte hiervan hangt af van de toepassing waarvoor de data wordt gebruikt. Na aanvraag van de developer key zal contact worden opgenomen voor het afsluiten van een overeenkomst.
  2. De oplaadpaal gegevens worden continu vernieuwd om de juiste beschikbaarheid aan te geven.  Per API is er een maximale oproepfrequentie aangegeven. Alle gebruik van de API wordt gelogd.
  3. Het gebruik van de API is aan een aantal spelregels gebonden. Indien deze worden overtreden zal de developer key worden geblokkeerd.

API overzicht

Oplaadpalen.nl biedt met de REST API een simpel te gebruiken interface.  Het resultaat is opgemaakt volgens het aangegeven formaat. Dit kan zijn JSON of XML. XML wordt nog toegestaan voor oudere systemen, we raden aan om JSON te gebruiken.

Oplaadpalen ondersteund twee soorten API’s: de inbound en outbound API.

  • Outbound API – Vraag de gegevens op uit de oplaadpalendatabase
  • Inbound API – Om uw oplaadpalen automatisch aan het bestand van oplaadpalen toe te voegen.